עיסוי רקמות עמוק הנוגע בשכבות שרירים העמוקות ביותר, בשילוב נשימה עמוקה המקלה על הכאב ומסייעת בשחרור והחדרת החמצן לרקמות. העומק הוא לא רק בלחיצה – המגע מפעיל רגשות וטראומות הטבועים ברקמות שלנו – הגוף זוכר הכל. המגע העמוק מאפשר לשחרר רגשות עצורים ובשילוב תרגילי הנשימה נוגע בנפש.
טיפול ריבלנסינג מראה תוצאות נפלאות בשחרור גב תפוס, בהקלה על כאבי גב תחתון וכאבי גב עליון ובשחרור צוואר תפוס
הטיפול המסורתי מורכב מעשרה מפגשים, שונים זה מזה, כשבכל מפגש אנו נותנים דגש לאזור אחר בגוף. ניתן להגיע למפגשים בודדים ובהם נטפל בצרכים שיעלו.
ריבלנסינג (Rebalancing) הינה שיטת טיפול מובנית מדעית לתרפיית גוף אשר פותחה בשנות ה-70 ע"י מטפלים מגישות שונות מבית מדרשו של אושו (Osho) בפונה ותחת הדרכתו של מורם הרוחני, אושו. מטרתה של השיטה היא להחזיר את הגוף והנפש לאיזון הנכון, דרך מגע ומודעות.
מה שבמזרח ידעו מאז ומעולם, לא היה ידוע במערב עד לפני לא זמן רב.
רק בתחילת המאה שעברה, ד"ר וילהלם רייך, פסיכואנליסט ועמיתו המקצועי של ד"ר פרויד הגיע למסקנה כי מתחים נפשיים וחרדות מתורגמים בגוף האדם למתח פיזי. הגוף הנפגע "מתכנס" בתוך עצמו, במעין שריון הגנה של רקמות נוקשות, אשר מתבטא בחסימה אנרגטית כרונית, על כל המשתמע מכך. העולם המערבי סובל מתחלואים רבים ומגוונים כתוצאה מהסביבה המלחיצה, הדרישות התובעניות והתחרותיות בכלל.
לאדם המערבי לא הייתה המודעות, וגם לא הוקצה הזמן המתאים, לטפל בעצמו. עפ"י תורתו של ד"ר רייך יש יחסי גומלין הדוקים בין הגוף והנפש – כל עשייה פיזית, גופנית, משפיעה על המחשבה והנפש, וכן כל חוויה משפיעה ישירות על הגוף, כל טראומה שהגוף עובר משאירה חותם על רקמת הגוף (מעין זיכרון טבוע), ובפרט אלו שהודחקו משפיעות.
התוצאה היא גוף שאוצר בתוכו מגוון של רגשות שהודחקו ולא באו לידי ביטוי מודע. הרגשות האלו מודחקים בצורה כל כך חזקה שהם מפריעים למהלך חיינו מבלי שאפילו נהיה מודעים לכך. הרפואה המערבית אינה יודעת להתמודד נכון עם התופעה הזו. כשמתחיל לכאוב לנו, כשהפצעים שבתוכנו כל כך מודלקים וכואבים, כשהגוף שלנו מתחיל לשדר אותות מצוקה, אז אנו רצים לקופת החולים, נבדקים בסדרה של בדיקות, שלא כולן נעימות, ולבסוף אנו מקבלים רשימת תרופות. במקרה הטוב יש פתרון נקודתי ובעיקר זמני לבעיה.
הרפואה של המזרח ("האלטרנטיבית") נוקטת בגישה הפוכה לרפואה המערבית. היא רוצה לטפל באדם לפני שהמחלה מתפרצת. היא פועלת לשחרר ולנקות את הגוף מאותם רגשות וכאבים שנכלאו בגוף אי שם בעבר. מטפל טוב דואג לשמור בד בבד גם על בריאותו הפיזית של המטופל וגם על בריאותו הרגשית. זהו האיזון בין הגוף לנפש. ד"ר רייך פיתח שיטת טיפול פורצת דרך בזמנה, המתבססת על שילוב בין עיסוי רקמות ממוקד לפריקת מתחים שנצברו ברקמות באמצעות הנעה יזומה של מפרקי הגוף, ונשימה מונחית יזומה – ביחד הן מעודדות שחרור והרפיה של רקמות הגוף הנוקשות, ומתוך כך הרבדים העצורים של מחסומים פיזיים ורגשיים משתחררים, גם אם הם טבועים עמוק בתת-מודע. התוצאה היא מודעות ושליטה מוגברים, בכל מרכיבי החיים. ההשפעות החיוביות של העיסוי מתבטאות הן בשיפור התפקודים הפיזיים / מוטוריים והן בהקלה במישור הרגשי. עבודתו של רייך, הותירה חותם משמעותי והציתה את דמיונם של גאונים וחלוצים נוספים בתחום הבנת הגוף-נפש.
כך למשל, בתקופה זו, פיתחה אידה רולף שיטת טיפול מבריקה הנקראת "רולפינג". הידועה גם בשם "אינטגרציה מבנית" (structural integration). השיטה שואפת לנטרל את השפעות כוח הכבידה על גופנו באמצעות פנייה פיזית לדפוסי המתחים בשרירים וברקמות הגוף. בבסיס השיטה מצויה ההבנה כי כוח הכבידה הינו הכוח העיקרי השוחק את גופנו. רולף גילתה כי הקטנת השפעתו של כוח הכבידה מובילה בהכרח לחיים ארוכים וטובים יותר.
באותה תקופה, יצר אלכסנדר לואן, אחד מתלמידיו של רייך, את הביו-אנרגיה ככלי רב עוצמה לריפוי התודעה באמצעות עבודת הגוף. רבים אחרים שהמשיכו את עבודתו של רייך, פנו לעבודה בתחום שחרור הנשימה. למשל: הריברסינג (Rebirthing), שיטה השואפת לנקות את הזיכרון התאי של הגוף באמצעות חזרה לטראומות ילדות ואפילו, שחזור החיים ברחם.
פלדנקרייז ביסס את שיטתו המוצלחת, על הגברת מודעות האדם לתנועות גופו. מודעות מוגברת זו מעוררת, כתוצר לוואי, את הריפוי הנפשי. הוא הבין כיצד יש להתבונן במורכבויותיו האין סופיות של הגוף והצליח להעביר את הידע שלו לאחרים.
מילטון טרייגר ממציא שיטת ה- Tragering, הכשיר מטפלים ולימד אותם כיצד ניתן להתחבר לפתיחות ולזרימת האנרגיה בגופם שלהם ולהעביר תחושה זו הלאה למטופלים. טרייגר קרא לסוג כזה של קשר עם המטופל – "לכידות" ("hook up”), ואף השווה מצב זה למדיטציה: מצב בו קשור האדם לקיום עצמו.
ריבלנסינג משלבת מגוון מהטכניקות שתוארו לעיל:·
- עיסוי רקמות עמוק (רולפינג – (מרוכך Rolfing,·
- שחרור מפרקים (Joint Release) ושיטת טרייגר ,(Tragering Technique)·
- עבודת נשימה מעגלית(ריברסינג -(Rebirthing·
- ביואנרגיה(Breath work, Bioenergetics) ,·
- תרגילי מודעות לגוף,· הבנת מבנה הגוף והאופי (תורתו של ד"ר רייך: Neo- Reichan Therapy),·
- עקרונות משיטות המדיטציה של אושו (Osho).
כלים אלה עוזרים למטופל להגיע לאיזון גופני ונפשי ולהרמוניה פנימית בין הגוף, הלב והמחשבה.
בחזונו של אושו, השימוש בתרפיה נעשה על מנת לשחזר את זרימת האנרגיה החיונית דרך הגוף-נפש במטרה להתעלות מעל התודעה עצמה. להבנת השפעתו של חוק הכבידה הוסיף אושו, בשלב מאוחר יותר, את "חוק החסד" (grace). בעוד שהכבידה מתפקדת ככוח הפועל כלפי מטה ומטרתה לשמור אותנו מקורקעים, פועל החסד כלפי מעלה ומרים אותנו אל מעבר לגשמי. התרפיסטים של אושו נתבקשו לאמץ את שני החוקים על מנת להעשיר ולהעמיק את עבודתם. אושו גם לוקח את הרעיון של פלדנקרייז צעד נוסף קדימה ומלמד אנשים להתבונן במתבונן עצמו. מצב לו הוא קורא "הצופה על הגבעה" The watcher on the hill")").
ריבלנסינג היא שיטת טיפול אלטרנטיבית אשר לא מתיימרת לפתור לנו את הבעיות אלא רוצה להעלות אותן מהתת-מודע למודע, לשקף לנו את הדפוסים המוטבעים בגופנו והמשליכים על חיינו, לפתוח את החסימות ולעזור לנו לעזור לעצמנו.
כיום מונחית תרפיית הריבלנסינג בכל העולם על ידי אלפי מטפלים, ומשפרת את איכות החיים של עשרות אלפי בני אדם.